|
|
M±ka migdałowa Z jednej strony powinna być produktem dobrze znanym, z drugiej jednak budzi spore zainteresowanie i jest pewnego rodzaju odkryciem. To bardzo zdrowy, ale i kaloryczny produkt – podobnie jak migdały, z których powstaje. Czym wyróżnia się m±ka migdałowa, jakie ma zastosowanie, i czy...
|
Nasza cena:
40.99zł
|
|
MˇKA MIGDAŁOWA Z jednej strony powinna być produktem dobrze znanym, z drugiej jednak budzi spore zainteresowanie i jest pewnego rodzaju odkryciem. To bardzo zdrowy, ale i kaloryczny produkt – podobnie jak migdały, z których powstaje. Czym wyróżnia się m±ka migdałowa, jakie ma zastosowanie, i czy...
|
Nasza cena:
21.99zł
|
|
M±ka kukurydziana bezglutenowa. Nadaje się do przygotowania róznych kluseczek i wkładek do zup, można j± dodawać do ciasta na pieczywo i kołacze.
|
Nasza cena:
6.16zł
|
|
Maranta trzcinowata jest dobrym ¶rodkiem wi±ż±cym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek, budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej ¶wietnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także...
|
Nasza cena:
47.98zł
|
|
Panierka kukurydziana nie zawieraj±ca glutenu. Alternatywa dla zwykłej panierki - bułki tartej. ¦wietnie sprawdzi się do mięs, ciast, zagęszczenia sosów i zup.
|
Nasza cena:
8.62zł
|
|
Skrobia kukurydziana Kraj pochodzenia: Słowacja
|
Nasza cena:
13.49zł
|
|
M±ka owsiana Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
|
Nasza cena:
12.99zł
|
|
M±ka z komosy ryżowej Quinoa, czyli komosa ryżowa, to bardzo cenna ro¶lina, zaliczana do grona superżywno¶ci. Jej dobroczynne wła¶ciwo¶ci można czerpać nie tylko z całych ziaren, ale także z przygotowywanej z nich m±ki, w szlachetnym kolorze ko¶ci słoniowej. Kraj pochodzenia: Peru Opakowanie 1000 g...
|
Nasza cena:
19.99zł
|
|
M±ka ryżowa M±ka ryżowa powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodł±cznym składnikiem kuchni japońskiej, a także istotn± czę¶ci± diety bezglutenowej. W Kraju Kwitn±cej Wi¶ni wykorzystywana jest do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, a w kuchni polskiej sprawdzi się jako...
|
Nasza cena:
12.00zł
|
|
M±ka z cieciorki Besan - niezast±piony składnik kuchni indyjskiej oraz ważny element diety ro¶linnej i bezglutenowej. Chociaż nie jest jeszcze tak popularny jak m±ka pszenna, to cieszy się uznaniem w¶ród miło¶ników nowych smaków, zdrowego odżywiania i eksperymentów kulinarnych. Co warto o nim...
|
Nasza cena:
15.49zł
|
|
M±ka z amarantusa M±ka z amarantusa jest naturalnym Ľródłem: Witaminy C Fosforu Magnezu Żelaza Cynku
|
Nasza cena:
18.49zł
|
|
M±ka gryczana M±ka gryczana (tatarczana) jest ciemn± m±k± uzyskiwan± przez zmielenie ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalony smak. Zastosowanie M±kę gryczan± używa się wła¶ciwie wszędzie tam, gdzie używa się m±kę pszenn±: ciasta, nale¶niki, makarony. Należy pamiętać, aby mieszać m±kę...
|
Nasza cena:
17.99zł
|
|
M±ka sojowa Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
|
Nasza cena:
14.49zł
|
|
M±ka orkiszowa jasna nadbużańska typ 700
|
Nasza cena:
25.80zł
|
|
Ekologiczna m±ka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. M±ka z PSZENICY samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także nale¶ników i gofrów.
|
Nasza cena:
8.96zł
|
|
Ekologiczna m±ka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. Polecamy do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak. Doskonała również do wyrobu makaronów, a także jako dodatek do zup, ciast i pieczonych warzyw.
|
Nasza cena:
8.45zł
|
|
Ekologiczna m±ka ryżowa jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, nale¶ników, placków.
|
Nasza cena:
15.71zł
|
|
Ekologiczna m±ka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w poł±czeniu z m±k± ryżow±, także do nale¶ników i placków w poł±czeniu z m±k± gryczan±. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.
|
Nasza cena:
11.30zł
|
|
Ekologiczna m±ka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi m±kami. Nadaje potrawom wyj±tkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, nale¶ników, makaronów.
|
Nasza cena:
20.70zł
|
|
Ekologiczna m±ka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia mi±ższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraĽnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów.
|
Nasza cena:
10.48zł
|
|