|
|
Ekologiczna m±ka ŻYTNIA typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrz±dzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów...
|
Nasza cena:
9.28zł
|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, st±d doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i str±czkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.
|
Nasza cena:
10.10zł
|
|
Ekologiczna m±ka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
|
Nasza cena:
5.86zł
|
|
Sypka mieszanka do przygotowania ciast. Produkt bezglutenowy.
|
Nasza cena:
16.01zł
|
|
Maranta trzcinowata jest dobrym ¶rodkiem wi±ż±cym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek, budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej ¶wietnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także...
|
Nasza cena:
49.77zł
|
|
Ekologiczna m±ka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakuj±co syc±ca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej m±ki do wypieku ciast i pieczywa.
|
Nasza cena:
33.46zł
|
|
M±ka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrz±dzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.
|
Nasza cena:
15.41zł
|
|
M±ka orkiszowa jasna nadbużańska typ 700
|
Nasza cena:
19.31zł
|
|
Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.
|
Nasza cena:
8.74zł
|
|
Ekologiczna m±ka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. Polecamy do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak. Doskonała również do wyrobu makaronów, a także jako dodatek do zup, ciast i pieczonych warzyw.
|
Nasza cena:
8.80zł
|
|
Ekologiczna m±ka ryżowa jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, nale¶ników, placków.
|
Nasza cena:
17.64zł
|
|
M±ka ze ¶wieżego pełnego przemiału ziarna płaskurki ekologicznej.
|
Nasza cena:
11.46zł
|
|
M±ka ze ¶wieżego pełnego przemiału ziarna samopszy ekologicznej.
|
Nasza cena:
12.77zł
|
|
Ekologiczna m±ka teff otrzymywana jest ze zmielonych ziaren miłki abisyńskiej. Dodaje potrawom lekko orzechowego aromatu. Od wieków stosowana przez ludno¶ć z krajów afrykańskich do przyrz±dzania tradycyjnego chleba, zwanego injera. Polecamy do wypieku pieczywa, placków, ciast, ciasteczek,...
|
Nasza cena:
14.81zł
|
|
Ekologiczna m±ka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi m±kami. Nadaje potrawom wyj±tkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, nale¶ników, makaronów.
|
Nasza cena:
19.37zł
|
|
Ekologiczna m±ka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia mi±ższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraĽnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów.
|
Nasza cena:
8.74zł
|
|
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadaj±c im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do...
|
Nasza cena:
8.13zł
|
|
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti czy cannelloni, nadaj±c im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do...
|
Nasza cena:
13.23zł
|
|
Ekologiczn± m±kę z konopi uzyskuje się poprzez zmielenie i odtłuszczenie nasion konopi. Charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Polecamy jako dodatek do wypieków, placków, nale¶ników, deserów, jogurtów, a także do doprawiania zup i sosów.
|
Nasza cena:
9.09zł
|
|
Ekologiczna m±ka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować j± samodzielnie lub jako dodatek do innych m±k. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie nale¶ników, zwanych socca. Posiada silne wła¶ciwo¶ci...
|
Nasza cena:
9.71zł
|
|