|
|
Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Zawiera naturalny barwnik...
|
Nasza cena:
22.20zł
|
|
Agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.
|
Nasza cena:
10.75zł
|
|
Ekologiczna chlorella to rodzaj ciemnozielonej, jednokomórkowej mikroalgi o kształcie kulistym. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Ciemnozielony kolor oraz nazwę zawdzięcza chlorofilowi – naturalnemu barwnikowi....
|
Nasza cena:
92.00zł
|
|
Porto Muinos Algi morskie nori prażone do sushi15 g bio Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa). 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
|
Nasza cena:
15.15zł
|
|
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
|
Nasza cena:
15.15zł
|
|
Furikake to pyszna, chrupiąca mieszanka SEZAMu i japońskich alg morskich. W Japonii jest często używane do ryżu, sałatek, ryby lub do domowego sushi.
|
Nasza cena:
30.94zł
|
|
Produkt wytworzony z wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Można dodać je do sałatek i doprawić do smaku. Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do sushi, dań...
|
Nasza cena:
42.87zł
|
|
Agar jest używany jako substancja żelująca, substancja zagęszczająca oraz stabilizator. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego.
|
Nasza cena:
29.80zł
|
|
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli i nie świadczy o złej jakości produktu. Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.
|
Nasza cena:
34.31zł
|
|
Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być...
|
Nasza cena:
12.70zł
|
|
Produkt wytworzony zwodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Można je dodać je do sałatek i doprawić do smaku. Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do sushi, dań...
|
Nasza cena:
11.40zł
|
|
Produkt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występująej soli. Pieczone mogą być spożywane jako przekąska. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane...
|
Nasza cena:
14.22zł
|
|
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
|
Nasza cena:
11.40zł
|