Magiczne Bestsellery

  |  

Promocje

  |  

Horoskop

  |  

Salon Wróżb i Magii

  |  

Magiczny Blog

  |  

Kontakt / O nas

  |  

Koszty dostawy

Zamknij [X]
Galeria
Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu
Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu
Galeria okno

Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu

(...)
Ocena: 0.0 (Brak ocen)
Typ produktu Ilość stron: 656
Oprawa: twarda
Dostępność:
24 godziny + czas dostawy
Opis książki Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu

55.93

Ilość
Dodaj do schowka najniższa cena z 30 dni: 67,92 zł

Nowe wydanie kulinarnego bestsellera Sztuka fermentacji!

Jeśli kiszenie kojarzy ci się tylko z ogórkami, jesteś zdecydowanie w błędzie! Okazuje się, że sztuka fermentacji znana jest już od dawnych czasów i obejmuje tak wiele dziedzin, że trudno byłoby opowiedzieć o tym tylko w jednej książce! Sięgając po Sztukę fermentacji, zdobędziesz rzetelną i sprawdzoną wiedzę na ten temat.

Kisić można dosłownie każdą jadalną roślinę. Autor najpierw zapoznaje nas z historią fermentacji, przedstawia jej zalety i ogromne walory zdrowotne. Ostrzega przed trudnościami i podaje rozwiązania problemów, jakie najczęściej pojawiają się podczas fermentowania.

Sztuka fermentacji to również doskonały spis przepisów z całego świata: na kombuchę, pastę miso, natto, miody pitne, wino, czy ryby! Tak naprawdę kisić możemy wszystko pod warunkiem, że wiemy, jak to robić. Nic nie będzie już trudne, jeśli sięgniemy po ten poradnik. Autor przekonuje nas, że tak naprawdę kiszenie to najlepsze wyjście, które zapewnia nam zdrowie i świetne doznania smakowe. W jasny, klarowny i rzetelny sposób przedstawia swoją wiedzę i zachęca do tego, aby zgłębiać ją dalej. Od tej pory sztuka fermentacji nie będzie już dla ciebie czarną magią, ale czymś całkowicie naturalnym.

Pobierz darmowy fragment


Kilka słów od autora

Ważne jest, by zrozumieć, że fermentacja jest naturalnym fenomenem o zasięgu znacznie szerszym niż praktyki kulinarne. Komórki w naszym ciele mają zdolność fermentacji. Innymi słowy, ludzie nie wymyślili lub stworzyli fermentacji; bardziej prawdziwe jest twierdzenie, że fermentacja stworzyła nas.

Sandor Ellix Katz


O autorze

Sandor Ellix Katz urodził się 20 maja 1962 r. w żydowskiej rodzinie z Białorusi. Jest amerykańskim pisarzem, autorem książek na temat sztuki fermentacji. Dorastał w Nowym Jorku. Katz to samozwańczy „fetyszysta fermentacji”. Prowadził setki warsztatów żywnościowych w Stanach Zjednoczonych, a jego książka Dzika Fermentacja (2003) została nazwana klasyczną „biblią dla ludzi rozpoczynających projekty DIY, takie jak zakwas lub kapusta kiszona”, i jest „szczególnie znana z podniecania ludzi fermentacją żywności”. W 2009 r. został wybrany jednym z najlepszych trendsetterów magazynu „Chow”.

Szczegóły książki Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu
  • Tytuł: Sztuka fermentacji
  • Autor: Sandor Ellix Katz
  • Wydawnictwo Wydawnictwo Kobiece
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2021
  • Ilość stron: 656
  • Format: 16.5 x 23.5 cm
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788367014359
  • Język: polski
  • Podtytuł: Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu
  • Oryginalny tytuł: The Art of Fermentation: An In-Depth Exploration of Essential Concepts and Processes from around the World
  • Tłumacz: Bartłomiej Kotarski
  • Nr wydania: 2
  • ISBN: 9788367014359
  • EAN: 9788367014359
  • Wymiary: 16.5 x 23.5 cm
Recenzje książki Sztuka fermentacji. Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji warzyw, owoców, miodu - przeczytaj opinie klientów:

Podobne produkty
Do słoika i butelki Do słoika i butelki

Cena: 28.00 zł
To niezwykle praktyczna i kolorowa książka kucharska, w której na 500 zdjęciach krok po kr...
Diagnozowanie z języka. Praktyczne wskazówki... Diagnozowanie z języka. Praktyczne wskazówki...

Cena: 47.92 zł
Diagnozowanie z języka łączy teorię i praktykę diagnozowania stanu pacjenta z języka. Tema...
Atlas owoców jadalnych N Atlas owoców jadalnych N

Cena: 19.98 zł
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to niezwykle cenny element nas...
Bio Gardena Nawóz do owoców, warzyw, roślin ozdobnych eco 8 kg Nawóz do owoców, warzyw, roślin ozdobnych eco

Cena: 91.13 zł
Nawóz BiOgardena Owoce Warzywa Rośliny Ozdobne to nowoczesny ekologiczny nawóz długo dział...
Fizjologia jogi - praktyczne wskazówki Fizjologia jogi - praktyczne wskazówki

Cena: 118.41 zł
Dzięki tej książce poszerzysz swoją wiedzę na temat jogi i ludzkiego ciała. Skorzystasz z ...
Atlas warzyw 180 gatunków z całego świata Atlas warzyw 180 gatunków z całego świata

Cena: 22.84 zł
Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w ...
Zwergenwiese Mus z owoców leśnych (70% owoców) bezglutenowy 225 g Bio Mus z owoców leśnych (70% owoców) bezglutenowy

Cena: 15.81 zł
Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli mlecznych oraz lodów. Produkt wegańs...
Sztuka fermentacji Sztuka fermentacji

Cena: 30.32 zł
Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych ...
Domowe kiszonki z owoców, warzyw i ziół Domowe kiszonki z owoców, warzyw i ziół

Cena: 34.36 zł
Chcesz korzystać z diety, która będzie wspierać Twoje zdrowie? Włącz do swoich posiłków wa...
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207
+48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl

Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl