Zamknij [X] |
Galeria
|
|
SKŁADNIKI
(mieszanka do
wypieku): mąka ryżowa*, surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, kakao*
(7,6%),proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości:
winian potasu, substancja spulchniająca: węglan sodu), substancja
zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól himalajska, wanilia
Bourbon*; (kawałki czekolady): czekolada couverture gorzka* (surowy cukier
trzcinowy*, masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*)
OPIS
Mieszanka do
wypieku. Produkt odpowiedni dla wegan.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz 200 ml wody gazowanej, 100 ml oleju
roślinnego. Wymieszać w misce za pomocą trzepaczki mieszankę do wypieku, wodę i
olej, do otrzymania jednolitej masy. Dodać kawałki czekolady, krótko wymieszać.
Wyłożyć masę do natłuszczonej foremki (20 cm). Piec w 180°C przez 45 min. z
termoobiiegiem lub 55 min. bez termoobiegu. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się
upiekło, w razie konieczności piec przez kolejne 5 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po
przygotowaniu z olejem słoncznikowym)
Wartość energetyczna: 1666 kJ
/ 398 kcal
Tłuszcz: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8
g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 25 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 3,2
g
Sól: 0,32 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |