Zamknij [X] |
Galeria
|
|
SKŁADNIKI
skiełkowane
siemię lniane*, pestki dyni*, pestki słonecznika*, posiekane migdały ziemne*,
mąką migdałowa*, mąka gryczana pełnoziarnista*, łuskane nasiona konopi*, mąka
razowa z kiełkowanej gryki*, skrobia kukurydziana*, proszek do pieczenia
(skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winian potasu, substancja
spulchniająca: węglan sodu), nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica),
łuska babki płesznik*, sól himalajska (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Mieszanka do
wypieku. Produkt odpowiedni dla wegan. Foremka w środku.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz 250 ml wody, 2 łyżki (20 ml) octu
jabłkowego, 2 łyżki (20 ml) oleju roślinnego. Wymieszać w misce mieszankę do
wypieku, wodę, ocet i olej; przełożyć do foremki i odstawić na 30 min. Przeciąć
ciasto wzdłuż na głębokość ok. 2 cm. Wstawić foremkę z chlebem wraz z naczyniem
wypełnionym wodą do nagrzanego piekarnika. Piec w 225°C przez 10 min., a
następnie przez 60 min w 200°C z termoobiegiem lub w 225°C przez 10 min a
następnie przez 80 min w 200°C bez termoobiegu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po
przygotowaniu z olejem słoncznikowym i octem jabłkowym)
Wartość
energetyczna: 1495 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 25 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 3,6 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 5,9 g
Błonnik: 9,1
g
Białko: 11 g
Sól: 1,5 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |