Zamknij [X] |
Galeria
|
![]() |
![]() |
Czy wiesz, że do śmietników na całym świecie trafia 1,3 miliarda ton żywności rocznie?
Polacy produkują ponad 280 kg śmieci na osobę rocznie! Sylwia Majcher, dziennikarka i blogerka, przekonuje, że resztki zamiast do kosza, mogą trafić na talerze!
Filozofia Zero Waste staje się coraz popularniejszym nurtem, a coraz więcej osób decyduje się świadomie minimalizować produkcję odpadów w swoim życiu. Korzystając z kreatywnych koncepcji na niemarnowanie jedzenia, przyczynisz się do dbania o środowisko oraz odczujesz zmianę na plus w swoim portfelu.
W książce znajdziesz nie tylko fantastyczne przepisy na dania z resztek, ale także pomoc w planowaniu jadłospisu i układaniu listy zakupów. Dowiesz się, jak ograniczyć kupowanie za dużej ilości jedzenia, a także jak najlepiej przechowywać produkty spożywcze. Co i jak mrozić, kisić, pasteryzować, suszyć i jak odczytywać datę ważności konkretnych pokarmów - aby tylko nie wyrzucać!
Sklep prowadzony przez Glosel sp. z.o.o. sp.k., Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok
Copyright © 2004-2022 CzaryMary.pl Mapa galerii: 1 | 2 |