Dla wielu z nas makaron stanowi ulubiony składnik posiłków. Dodajemy go do zup, dań obiadowych, a nawet deserów. Niestety, nie wszyscy mogą sobie pozwolić na włączenie go do codziennej diety. Szczególnie poszkodowane są osoby z nietolerancją glutenu, które muszą szukać godnych zamienników, np. w postaci makaronów gryczanych.
Dlaczego warto wybrać makarony z CzaryMary? Promowane przez nas produkty zostały wykonane z najwyższej jakości składników i posiadają pozytywną opinię ekspertów, dietetyków i zwolenników konsumpcji ekologicznej żywności. Przekonaj się, jak smakuje prawdziwy makaron wykonany z użyciem tradycyjnej techniki z najwyższej jakości naturalnych surowców! Bez spulchniaczy, konserwantów, polepszaczy smaków! Wybierając nasze produkty, możesz mieć pewność, że dokonałeś najlepszego możliwego wyboru.
Mamy wiele rodzajów makaronów: bezglutenowych, żytnich, sojowych, z pszenicy durum, orkiszowych, a także tych niestandardowych, np. z dodatkiem pokrzywy (makaron o dużej zawartości białka). Dużym zainteresowaniem Klientów cieszą się makarony bezglutenowe oraz te z ekologicznej mąki z pszenicy durum, które doskonale łączą się na przykład z sosami Alce Nero.
SKŁADNIKImąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1480 kJ / 350 kcal Tłuszcz: 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g...
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ typ 630* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować w osolonej wodzie przez 9 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal Tłuszcz: 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 74 g w tym cukry: 3,1 g...
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki* , witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISOdpowiedni dla dzieci od 6 miesiąca życia po konsultacji z pediatrą.SPOSÓB PRZYGOTOWANIACzas gotowania 6-8 minut w zależności od wymaganej konsystencjiWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100...
SKŁADNIKImąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życiaWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1451 kJ / 343 kcal Tłuszcz: 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 52,3 g w tym cukry: 1,7 g Błonnik:...
SKŁADNIKImąka z zielonej SOI* 95%, mąka z quinoa* 5% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny makaron z zielonej SOI, z dodatkiem quinoa, z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5...
SKŁADNIKI mąka z fasoli czarnej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny makaron z czarnej fasoli z wysoką zawartością białka. Opakowanie zawiera 4 sugerowane porcje produktu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 6-8 minut. Odsącz makaron. Makaron można...
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować około 6-8 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1517 kJ / 358 kcal Tłuszcz: 1,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 72 g w tym cukry: 3,6 g Błonnik: 3,3 g Białko: 12...
SKŁADNIKImąka z żółtej soczewicy* (75 %), mąka kasztanowa* (25 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować około 6 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1469 kJ / 347 kcal Tłuszcz: 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 59 g w tym cukry: 5,8...
SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 - 8 min, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1569 kJ / 370 kcal Tłuszcz: 2,4 g w tym...
Gryka zawiera dużą ilość pełnowartościowego białka, węglowodanów, cennych pierwiastków takich jak: wapń, żelazo, fosfor, potas, magnez oraz witamin B1, PP i E. Wszystko co dobre w gryce jest też w makaronie gryczanym. Nie zakwasza ON organizmu, zawiera małą ilość sodu, nie ma w swoim składzie...
Orkisz to, obok pszenicy płaskurki, jedna z najstarszych odmian pszenicy. Makaron wykonany z mąki orkiszowej jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko i błonnik. Zawiera witaminy z grupy B, PP i wiele cennych minerałów, takich jak żelazo, potas, cynk i wapń.
24 godziny + czas dostawy
Promocja! Nasza cena: 6.99zł Cena rynkowa: 8.99 zł
Makaron bezglutenowy z ciecierzycy w kształcie świderków można śmiało użyć w różnego rodzaju kuchniach świata. Świetnie nadaje się do sałatek, ale również w innych wariantach, m.in do zup czy sałatek. Warto też dodać fakt, iż makaron jest bezglutenowy oraz przyjazny jest dla wegan i wegetarian,...