Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Galangal (Alpinia galanga), to roślina z rodziny imbirowatych. Pochodzi z południowo-wschodniej Azji, z rejonu Indochin. Tworzy grube kłącza dochodzące do 2 metrów długości. Obecnie galangal uprawiany jest na skalę przemysłową na Sri Lance, w Wietnamie, Indiach i w Tajlandii. Jest wykorzystywany masowo w przetwórstwie spożywczym.
ZASTOSOWANIE
Wysuszony i sproszkowany galangal tworzy niezwykle aromatyczną przyprawę o charakterystycznym, pikantnym, pieprzowym smaku z wyczuwalną nutką goryczy. Najbardziej znany jest w Tajlandii. Używa się go do wielu potraw, głównie dla wyostrzenia smaku popularnych zup, ale również do dań z owocami morza, sałatek oraz sosów. W Indonezji stanowi ważny dodatek do popularnego ziołowego napoju. Do Europy trafił dzięki Tatarom i wykorzystywany był głównie do sporządzania alkoholi.
Ekstrakt z korzenia galangala (Alpinia galanga) standaryzowany na zawartość 1% flawonoidów.
Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie).
Składnik aktywny 1 kapsułka
1 kapsułka raz dziennie. Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Yango sp. z o. o., ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |