Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Jagody acai rosną na palmach, które obficie owocują w podobnych do winogron pęczkach, pod szerokimi liśćmi. Każdy owoc ma sporą, zajmującą około 70% masy pestkę, którą usuwa się przed spożyciem. Jagoda acai od wieków była podstawowym pożywieniem ludów zamieszkujących w pobliżu delty Amazonki, od Brazylii po Peru. Tradycyjnie ten niewielki owoc o ciemnofioletowym miąższu namaczany jest w wodzie w celu zmiękczenia skórki i usunięcia ze środka twardej pestki. Powstałą papkę spożywa się z rybami, dziczyzną, w zupie, lub jako przyprawę. Ponieważ owoce acai po zerwaniu szybko się psują, chcąc korzystać z bogactwa ich zawartości, warto sięgnąć po nie w formie suplementu.
Ekstrakt z owoców Acai (Euterpe oleracea) standaryzowany na zawartość min. 5% antocyjanów Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Przechowywac w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla malych dzieci.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być substytutem zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Osoby przyjmujące leki powinnny skonsultowac się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane malym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
YANGO Sp. z o.o. ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |