Zamknij [X] |
Galeria
|
|
ZDROWA ŻYWNOŚĆ
Sól Himalajska to sól ręcznie wydobywana u podnóża Himalajów. Oprócz chlorku sodu zawiera ponad 80 różnych mikroelementów, w tym jod, magnez, cynk, żelazo i wapń niezbędnych w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu ludzkiego. Delikatny smak i atrakcyjny biało-różowy kolor wzbogacą każdą potrawę. Nie zawiera żadnych zanieczyszczeń ani dodatków i jest przeznaczona do spożycia.
Sposób spożycia:
Stosowana w kuchni jak sól tradycyjna.
Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5 g (łyżeczka) ze wszystkich źródeł (w tym sól zawarta w żywności).
Składniki:
sól himalajska drobna, substancja wzbogacająca: jodan potasu. Zawartość jodanu potasu 3,9 +- 1,3mg na 100g soli.
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy i sezam.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Producent:
Intenson Europe Sp. z o. o.
Całowanie 94 G
05-480 Karczew
Kraj pochodzenia:
Pakistan
* w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu)
Masa netto:
1kg
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |