Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Kwas chlebowy NIKOLA produkowany przez browar DEKA powstaje w wyniku żywej fermentacji chleba.
Do jego wytwarzania wykorzystywane są wyłącznie naturalne składniki bez dodatku polepszaczy smaku czy substancji konserwujących.
Zawiera wodę, cukier, słody żytnie, jęczmienne, mąkę żytnią oraz drożdże. Napój jest pasteryzowany i bezalkoholowy.
Historia kwasu chlebowego sięga wieku X. Był ON napojem bardzo popularnym na terenach dzisiejszej Rosji i Ukrainy, gdzie od XVI wieku jest napojem narodowym. Swoją popularność zdobył najpierw w wiejskich gospodarstwach.
Kwas chlebowy Nikola ma wspaniały, lekko słodkawy smak, zapach świeżego chleba oraz barwę ciemnego bursztynu, jest naturalnie gazowany - ponieważ powstaje w sposób zbliżony do wytwarzania piwa.
Jest idealnym wyborem na upały, gdyż doskonale gasi pragnienie i orzeźwia. Stanowi zdrową alternatywę słodkich, kolorowych napojów.
Przydatny jest również w kuchni, gdzie może być składnikiem wielu dań jak np. pożywnej zupy - Bułgarska czorba. Na dnie może występować biały osad, który jest produktem fermentujących drożdży.
Rosyjski Kwas Chlebowy Nikola zawiera 1 litr, czyli 5 sugerowanych porcji produktu.
Produkt należy przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu – w temperaturze od 0 do 25°C.
Allcor Sp. z o.o. Sp.k., ul. Fort Piłsudskiego 3/9, 02-704 Warszawa
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |