Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Quinoa - komosa ryżowa biała
Kraj pochodzenia: Peru
Sposób przygotowania: Komosę przed ugotowaniem należy wypłukać aby pozbyć się
saponin nadających gorzkawy smak. Gotować w przeliczeniu 1 szklanka komosy –
2 szklanki wody. Gotować pod przykryciem 12-15 min na małym ogniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały,
produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań
nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji dziennej 50 g % RWS* w 50 g
Wartość energetyczna 1540 kJ/ 368 kcal 770 kJ/ 184 kcal 9%
Tłuszcz
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,07 g
0,706 g 3,035 g
0,353 g 4 %
2 %
Węglowodany
- w tym cukry 64,16 g
0,1 g 32,08 g
0,05 g 12 %
< 1 %
Błonnik 7 g 3,5 g -
Białko 14,12 g 7,06 g 14%
Sól** 0,012g 0,006 g < 1 %
Witaminy i składniki mineralne W 100 g % RWS*
w 100 g W porcji 50 g
Tiamina ( Wit. B1) 0,360 mg 33,00% 0,180 mg
Witamina B6 0,487 mg 35,00% 0,244 mg
Niacyna 1,520 mg 9,00% 0,760 mg
Magnez 197 mg 53,00% 98,5 mg
Fosfor 457 mg 66,00% 228,5 mg
Cynk 3,1 mg 31,00% 1,55 mg
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Producent: TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J.,
Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |