Zamknij [X] |
Galeria
|
|
SKŁADNIKI
maka
pszenna*, maka pszenna pełnoziarnista*, maka
żytnia pełnoziarnista*, suszony zakwas żytni
(maka żytnia pełnoziarnista*, woda), sól, nasiona lnu*,
słonecznik*, przyprawy do chleba*, regulator kwasowosci: kwas mlekowy
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: kJ / kcal
Tłuszcz:
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: g
Węglowodany: g
w
tym cukry: g
Białko: g
Sól: g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Mieszanke nalezy wsypac do miski, dodac 9 g suszonych
drozdzy lub
21 g swiezych drozdzy i 320 ml letniej wody, zagniesc
ciasto.
Pozostawic ciasto do wyrosniecia w temperaturze pokojowej na
30
minut. Posmarowac olejem forme do pieczenia ciasta forme do
pieczenia
ciasta olejem. Przez chwile ugniesc ciasto i umiescic w
formie do pieczenia.
Przykryte ciasto odstawic do wyrosniecia w
temp. pokojowej na 30 minut.
Nastepnie włozyc do piekarnika.
Pieczenie góra/dół: 220 ° C (nagrzane
wstepnie)
Termoobieg: 200 ° C (nagrzane wstepnie)
Czas pieczenia: sredni
poziom piekarnika przez ok. 35 - 45 min.
Po 20 min. zmniejszyc temperature o
około 20 ° C.
Sposób przygotowania z proszkiem do
pieczenia:
Mieszanke nalezy wsypac do miski, dodac 1 paczke proszku
do
pieczenia i ok. 300 ml letniej wody, zagniesc ciasto. Posmaruj forme
do
pieczenia ciasta olejem, umiesc ciasto w formie i piecz w temp.
175 ° C we
wczesniej nagrzanym piekarniku przez 45 min.
Wskazówka do pieczenia w
piekarniku: Umiesc w piekarniku
naczynie z goraca woda aby zapobiec
nadmiernemu wyschnieciu
chleba.
Sposób przygotowania w wypiekaczu do
chleba:
Napełnij urzadzenie do wypiekania chleba 320 ml wody.
Dodaj
mieszanine do wypieku. Włacz
program "normal", kolor "dark".
Wypieczony bochenek ma ok. 750 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywac w suchym miejscu, chronic przed
ciepłem.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |