Zamknij [X] |
Galeria
|
![]() |
![]() |
Śliwki suszone są zaliczane do bakalii. W kuchni są niezastąpione. Spożywa się je jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do różnego rodzaju dań. Oprócz najpopularniejszych kompotów, dżemów, marmolad oraz powideł, ciast, sorbetów, pierogów i knedli można robić z nich również marynaty i sosy do wędlin.
Suszenie śliwek pozwala na ich długotrwałe przechowywanie.
Śliwki suszone są naturalnym źródłem:
Śliwki suszone bez pestek, substancja konserwująca E-202 (sorbinian potasu).
W 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 50 g:
Witaminy i składniki mineralne w 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 100 g:
Możliwe naturalne odchylenia.
* RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn
Sklep prowadzony przez Glosel sp. z.o.o. sp.k., Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok
Copyright © 2004-2022 CzaryMary.pl Mapa galerii: 1 | 2 |