Zamknij [X] |
Galeria
|
|
SKŁADNIKI
mąka ryżowa*,
skrobia ziemniaczana*, płatki ziemniaczane*, cukier trzcinowy*, sól naturalna
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Wymieszać mieszankę do pieczenia z ok. 11 g suchych
drożdży. Zagnieść ciasto szybko i sprawnie z 500 ml wody, 2 łyżkami stołowymi
oleju i 1 łyżeczką octu.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej prostokątnej formy
do pieczenia i pozostawić przykryte na 45 minut.
Po tym czasie upiec
chleb.
Program góra-dół: ok. 200 st. C (rozgrzany piekarnik)
Program z
termoobiegiem: ok. 180 st. C (rozgrzany piekarnik)
Czas pieczenia: w
zależności od formy do pieczenia na środkowym poziomie przez 50-60
minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1400/330
Tłuszcz (g): 0,7
w
tym nasycone kwasy tłuszczowe (g): 0,2
Węglowodany (g): 77
w tym cukry
(g): 0
Białko (g): 3,4
Sól (g): 2,9
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |