Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Kawa zielona mielona o smaku korzennym w swoim składzie zawiera dużą zawartość kwasu chlorogenowego (CGA)
Zielona kawa to surowe, niepoddane procesowi palenia, ziarna kawowca. W ziarnach tych nie zaszedł jeszcze proces pirolizy, czyli rozkład węglowodanów oraz tłuszczy, dlatego tez nie posiadają one takiego smaku i aromatu jak kawa czarna. Jednak zawartość kofeiny nie zmienia się. Ziarna kawy mają barwę
jasnozieloną, stąd też nazwa produktu. Niepalona, zielona kawa w smaku jest dużo łagodniejsza, bardziej kwaskowata i prawie całkowicie pozbawiony goryczki.
Sposób użycia: Łyżeczkę zmielonej zielonej kawy zalać w filiżance gorącą (ale nie wrzącą, ok 90ºC) wodą i parzyć ok 5-10 minut, aż napar nabierze delikatnie zielonkawego koloru. Po 5 minutach napar jest gotowy do spożycia. Smak naparu przypomina troszkę smak parzonej zielonej herbaty, lekko cierpki.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |