Darmowa Dostawa od 249,00 zł
Koszty dostawy od 8,99 zł (punkty odbioru)
Odbiór osobisty za 0 zł:
Warszawa, Wrocław, Białystok, Poznań, Częstochowa, Łódź, Lublin, Szczecin, Piotrków Trybunalski, Zamość,
Suwałki, Ełk,
Grajewo, Chojnice, Świdnica,
Zielonka, Łomża.
Lepsze samopoczucie, lepszy wygląd
Dieta rozdzielna polega na niełączeniu określonych grup produktów. Nie trzeba zbytnio ograniczać ilości spożywanych produktów, należy natomiast z żelazną konsekwencją przestrzegać rozdzielności białka i węglowodanów. Zaletą tej diety jest to, iż nie powoduje efektu jo-jo. Polega na zmianie nawyków żywieniowych, a więc jej stosowanie staje się zwyczajem.
Przekonanie o zdrowotnym oddziaływaniu zrównoważonego, wartościowego i dobrze przyswajalnego pokarmu jest prawie tak stare
jak sama ludzkość. Już w starożytnej Grecji zdawano sobie sprawę z tego, że odpowiedni dobór produktów żywnościowych chroni przed chorobami. Mniej więcej w XIX wieku lekarze odkryli, że określone choroby cywilizacyjne są wynikiem niewłaściwego sposobu odżywiania Wielu współczesnych ludzi poszukuje takiej formy diety, która byłaby nie tylko zdrowa, ale również smaczna i łatwa do realizacji. Chęć stosowania zdrowej i lekkiej kuchni wynika zarówno z dbania o sylwetkę, jak i z obawy przed chorobami związanymi z niewłaściwym żywieniem, jak cukrzyca czy nadciśnienie tętnicze. Dieta rozdzielna jest formą żywienia bazującą na możliwie naturalnych, zdrowych produktach. Przy jej stosowaniu można łatwo i skutecznie schudnąć, ale może też stanowić alternatywę dla stałego przyjmowania medykamentów w chorobach wywołanych niewłaściwym żywieniem. W tym poradniku są podane podstawowe zasady diety oraz praktyczne rady dotyczące przestawienia się na nowy sposób odżywiania. Obszerna część książki obejmuje przepisy kulinarne ułatwiające jej stosowanie.