Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych.
Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Wyjątkowości należy upatrywać się m.in.: doboru odpowiednich odmian kakaowca, właściwej uprawy, przestrzegania procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren.
Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia potrafimy zachować ponad 50 % tłuszczu kakaowego oraz zmielić łuskę (źródło błonnika).
100 % ekologicznych surowych, suszonych, łuskanych, kruszonych ziaren kakaowca (tzw. nibsów) odmian Criollo (70 %) oraz Trinitario + Forastero (30 %) zmielonych kriogenicznie.
W 100 g:
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Segura sp. z o.o. Oddział w Domaniewku, Domaniewek, ul. Starego Browarnika 4, 05-840 Brwinów
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |