W tej kategorii proponujemy wzbogacanie domowych potraw naturalnymi składnikami – roślinami strączkowymi. Nie tylko urozmaicają smak dania, ale także dostarczają organizmowi niezbędnych witamin i minerałów. Co więcej, rośliny strączkowe takie jak ciecierzyca czy czarna fasola mogą być doskonałym zamiennikiem dla ziemniaków czy ciężkich i tuczących makaronów.
Jeżeli chcesz, aby Twoja kuchnia stawała się coraz bogatsza i pełna wartościowych składników, serdecznie zachęcamy do zakupu produktów z oferty naszego sklepu!
Szczególnie polecamy ekologiczne ziarna soi, które cieszą się ogromną popularnością w Azji i świetnie sprawdzają się do potraw jednogarnkowych, zup oraz dań warzywnych. Można je dodawać także do potraw mącznych, kotletów oraz past. Ziarna soi zawierają przy tym duże ilości białka, dlatego zalecamy je głównie weganom oraz wegetarianom.
Oprócz soi, mamy bogactwo innych roślin strączkowych. Fasola mung, adzuki, soczewica, ciecierzyca – każdy znajdzie coś odpowiadającego własnym gustom kulinarnym! Serdecznie zachęcamy do eksperymentowania i poznawania nowych smaków z całego świata!
Soczewica to zdrowa roślina strączkowa. Zawiera dużo witamin, mikro, makro elementów oraz błonnik. Jest polecana wszystkim, którzy dbają o zdrowy styl życia. Dzięki dużej zawartości białka i błonnika bez obaw mogą spożywać ją osoby będące na diecie. Czerwona soczewica jest produktem naturalnie...
24 godziny + czas dostawy
Promocja! Nasza cena: 13.99zł Cena rynkowa: 18.09 zł
SKŁADNIKI fasolka kidney*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 423 kJ / 100 kcal Tłuszcz: 0,4...
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
?SKŁADNIKIgroch zielony cały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje sie do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio...
SKŁADNIKIciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin...
?SKŁADNIKIgroch zielony połówki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych. Świetnie nadaje się do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów oraz jako dodatek do dań obiadowych i zup.SPOSÓB...
?SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej...
?SKŁADNIKIekologiczna fasolka czarna 100 %.OPISEkologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych...
?SKŁADNIKIekologiczna soczewica zielona 100 %.OPISEkologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz...
SKŁADNIKIsoczewica czarna Beluga* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy.Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań...
SKŁADNIKIfasolka adzuki* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt nadaje się do bezpośredniego spożycia. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 12,4 g...
SKŁADNIKIsoczewica czarna Beluga* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy.Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań...
?SKŁADNIKIekologiczna SOJA* 100 %.OPISEkologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich.Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI...
?SKŁADNIKIfasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw...
SKŁADNIKInasiona SOI* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnikm ekologiczny)OPISProdukt gotowy do spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 442 kJ / 106 kcal Tłuszcz - 4,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g Węglowodany - 6,9 g w tym cukry - 1,7 g Błonnik: - 8,3 g...