Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Ekologiczne nasiona rukoli
Namoczyć nasiona w letniej wodzie przez 10 min. Przepłukać nasiona jednocześnie usuwając uszkodzone. Równomiernie rozłożyć nasiona na tacce do kiełkowania. Przelewać kiełki wodą 2-3 razy dziennie. Po 4-6 dniach kiełki osiągają najlepsze właściwości odżywcze. Przepłukać kiełki i usunąć niestrawne skorupki. Nasiona do kiełkowania nie nadają się do sadzenia w ziemi. Optymalna temperatura kiełkowania 19-22°C.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Może zawierać śladowe ilości soi, selera, gorczycy, sezamu i zbóż zawierających gluten.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |