Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Liofilizacja to jedna z metod suszenia żywności. Proces ten polega na usunięciu wody z wcześniej zamrożonego materiału. Specyfika tej metody sprawia, że otrzymany produkt, czyli liofilizat, zachowuje niemal wszystkie wartości odżywcze nieprzetworzonego surowca. Owoce róży są niezwykle zasobne w składniki odżywcze i przeciwutleniacze. Zastosowanie niskiej temperatury pozwala na najlepsze zachowanie witamin, w tym witaminy C, karotenoidów, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz innych związków naturalnie występujących w owocach róży. 1 łyżeczka liofilizowanych owoców róży to aż 80 mg witaminy C.
Liofilizowane owoce róży stanowią źródło naturalnej witaminy C, która pomoże w:
Zawartość naturalnej witaminy C w 100 g liofilizatu to 1600 mg! Witamina pochodzi wyłącznie z owoców róży. Proszek z róży powstaje bowiem w sposób, który powoduje zachowanie jak największych ilości witamin i wartości odżywczych owoców.
Proszek z róży może być wykorzystywany na wiele sposobów – jako dodatek do koktajli, soków, deserów, owsianki i wielu innych dań. Liofilizat ma naturalny smak i przyjemną konsystencję, dzięki czemu doskonale wzbogaca różnorodne potrawy, jednocześnie pozytywnie wpływając ich wartość odżywczą.
Liofilizat z owoców róży Rosa rugosa* (certyfikowany składnik ekologiczny).
W 100 g
Po otwarciu przechowywać w chłodziarce, spożyć w ciągu 10 dni, chronić przed światłem.
Polska Róża Ernest Michalski Sp.zo.o. Róży 5, 05-090 Falenty Nowe
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |