Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Cukier kokosowy jest pozyskiwany z soku palmy kokosowej, z którego odparowano wodę. Posiada głęboki, brązowy kolor oraz intensywny karmelowy zapach. Jest mniej słodki niż biały cukier, a dodany do potraw nadaje im wyjątkowy smak i aromat kokosa. Jest bogaty w składniki odżywcze, m.in. witaminy z grupy B oraz potas. Posiada niższy indeks glikemiczny (GI 35) niż biały cukier. Cukier kokosowy jest źródłem inuliny.
ekologiczny cukier kokosowy
Można nim zastępować biały/brązowy cukier. Świetnie nadaje się do wypieków, koktajli oraz dań kuchni azjatyckiej. Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
HPBA Group Sp. z o.o., ul. Zaciszańska 9, 03-284 Warszawa
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |