Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Sun Baby kaszka ryżowa bezglutenowa powyżej 4. miesiąca 250 g Bio.
Mąka ryżowa pełnoziarnista*, witamina B1 (*certyfikowany składnik ekologiczny).
W 100 g:
Zagotować mleko lub wodę. Pozostawić do wystygnięcia do temperatury 40-50°C. Wymieszać składniki. Ostudzić do temperatury odpowiedniej do jedzenia (37°C) i podawać.
Zalecane spożycie: Pełnoziarnista kaszka po 4 miesiącu: 100 ml mleka pełnego,100 ml wody, 4 łyżki stołowe kaszy (ok. 20 g), gotowego pokarmu: 220 ml.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu zużyć w ciągu 3-4 tygodni.
Nie należy używać butelki jako smoczka (ze względu na próchnicę zębów). Kaszkę należy zawsze przygotowywać zaraz przed podaniem. Resztki zużyć maksymalnie w ciągu godziny. Nie należy kaszki podgrzewać w mikrofalówce. W celu wzbogacenia posiłku w niezbędne kwasy tłuszczowe zaleca się, aby do gotowania kaszki (zarówno mlecznej, jak i bezmlecznej) dodać 1 łyżeczkę oleju roślinnego (słonecznikowego, rzepakowego lub kukurydzianego) lub masła.
Pełnoziarniste kaszki SunBaby można wprowadzać do diety niemowlęcia po skończonym 4. miesiącu. Poszerzanie diety powinno się przeprowadzać stopniowo. Na początku kaszkę najlepiej podawać jako posiłek wieczorny, wraz z mlekiem matki lub mlekiem modyfikowanym do picia (dodając 2-3 łyżeczki do mieszanki). Później stosować jako bazę do pełnowartościowych posiłków (wraz z przecierami owocowymi lub warzywnymi).
Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno k. Warszawy
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |