Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Skład: organiczne, sproszkowane ziarna kakaowca.
Ziarna kakaowe są doskonałym źródłem wapnia, żelaza, cynku, miedzi, manganu i potasu, zawierają witaminy: B1, B2, B3, C, E oraz kwas pantotenowy. Kakao jest niezwykle bogate w magnez. Zawiera również duże ilości ochronnych związków przeciwutleniających, takich jak polifenole i flawonoidy.
Badania wykazały, że flawonoidy zawarte w kakao działają korzystnie dla zdrowia serca. Kakao wspomaga także utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi. Zawiera wiele związków, które stymulują produkcję dopaminy w organizmie, która nazywana jest "przekaźnikiem przyjemności". Kakao zawiera silne wzmacniacze nastroju, które mogą poprawiać ogólne samopoczucie.
Kakao zmniejsza uczucie głodu, natomiast zawierają mniej tłuszczu niż orzechy.
Sposób użycia: dodawać do jogurtów, ciast, deserów i koktajli.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |