Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Jak powstaje ?
M±ka kokosowa powstaje ze zmielonego i odtłuszczonego mi±ższu orzecha kokosowego.
Co zawiera ?
Jest bogatym Ľródłem błonnika, który usunie z twojego organizmu zbędne składniki przemiany materii. Charakteryzuje się lekko słodkim smakiem oraz aromatem.
Zastosowanie :
Idealnie sprawdzi się jako zamiennik dla m±k pszennych, orkiszowych czy też owsianych. Je¶li jeste¶ osob± nie toleruj±c± glutenu, dzięki naszej m±ce będziesz mógł przygotowywać swoje ulubione potrawy, nie narażaj±c przy tym swojego zdrowia. M±ka kokosowa jest idealna do domowych wypieków na słodko jak i potraw na słono np. do sosów i zup. Należy jednak pamiętać o tym, że szybko wchłania płyny, zatem musimy zwiększyć ich ilo¶ć w stosunku do ilo¶ci m±ki.
Słodkie przepisy:
Kokosowe kule mocy
Sposób przygotowania: Olej kokosowy Olejowy Raj należy rozpu¶cić, poł±czyć z cukrem i kakao. M±kę kokosow±, mleko i sok z cytryny wymieszać i poł±czyć obydwie masy, do uzyskania jednolitej konsystencji. Uformować ¶redniej wielko¶ci kulki. Smacznego!
Omlet z sezonowymi owocami
Sposób przygotowania: jaja, m±kę, ksylitol, sodę i mleko zmiksuj na gładk± masę. Rozgrzej patelnie z odrobin± oleju kokosowego i usmaż omlety. Posyp sezonowymi owocami. Smacznego !
Bezglutenowe muffinki czekoladowo-orzechowe
Przygotowanie:
Jaja zmiksować z rozgniecionymi bananami. Dodać olej, kakao, sodę i m±kę i orzechy. Miksować na gładk± masę. Przełożyć do foremek i piec w temp. 180’ C przez 25-30 min. Smacznego!
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczon± odpowiedzialno¶ci± sp.k. Al. Tysi±clecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |