Zamknij [X] |
Galeria
|
|
SKŁADNIKI
kiełkujące, sproszkowane quinoa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt RAW, wegański, bez laktozy.
Quinoa, pseudozboże i andyjski skarb Inków dostarcza pełnowartościowe białko roślinne, cenne witaminy z grupy B, magnez i żelazo.
Witaminy, składniki odżywcze i enzymy zawarte w kiełkach quinoa są łatwo przyswajalne przez nasz organizm.
Suszenie kiełków quinoa odbywa się w temperaturze 42 stopni C., dlatego są odpowiednie przy stosowaniu diety surowej.
1 łyżkę proszku dodać do shake'a, smoothie, jogurtu, muesli, napoju owocowego lub sałatki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1466 kJ / 350 kcal;
Tłuszcz: 5,7 g;
w tym kwasy nasycone: 0,53 g;
Węglowodany: 56 g;
w tym cukry: 1,3 g;
Błonnik: 9 g;
Białko: 15,2 g;
Sól: 0,024 g;
Tiamina: 0,28 mg (25,5%*);
Ryboflawina: 0,35 mg (25%*);
Witamina E: 4,7 mg (39,2%*);
Magnez: 240 mg (64%8);
Żelazo: 11 mg (78,6%*);
Wapń: 51 mg (6,4%*);
Potas: 710 mg (35,5%*).
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
INFORMACJA ALERGENNA
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |