|
Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.
|
Nasza cena:
18.27zł
|
|
Musztarda to jeden z najbardziej popularnych dodatków do wędlin czy pieczonych mięs. Często również jako główny składnik do sosów czy sałatek.
|
Nasza cena:
9.39zł
|
|
Ziele tymianku jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się je również do produkcji likierów i syropów.
|
Nasza cena:
5.59zł
|
|
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
|
Nasza cena:
6.44zł
|
|
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
|
Nasza cena:
6.99zł
|
|
Sól himalajska jodowana drobnoziarnista różowa. Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
|
Nasza cena:
9.17zł
|
|
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
|
Nasza cena:
11.83zł
|
|