|
|
Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.
|
Nasza cena:
6.46zł
|
|
Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompanów i likierów.
|
Nasza cena:
11.86zł
|
|
Ziele tymianku jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się je również do produkcji likierów i syropów.
|
Nasza cena:
5.59zł
|
|
Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryby i dziczyzny, może być również dodawany do sosów.
|
Nasza cena:
5.99zł
|
|
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadają się do przyprawiania steków.
|
Nasza cena:
11.72zł
|
|
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych.
|
Nasza cena:
11.83zł
|
|
ZDROWA ŻYWNOŚĆ - PRZYPRAWA Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości. Gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, mięso, jagnięcinę i kiełbasy. Składniki: gałka muszkatołowa 100%* *Produkt rolnictwa ekologicznego...
|
Nasza cena:
14.17zł
|
|
Kozieradkę stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryby. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.
|
Nasza cena:
8.59zł
|
|
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
|
Nasza cena:
6.99zł
|
|
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej. Kminkiem przyprawia się też zupy, potrawy z ziemniaków i fasoli oraz sery biały i żółty.
|
Nasza cena:
7.94zł
|
|
Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win.
|
Nasza cena:
24.25zł
|
|
Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, ryb i marynat. Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina. Opakowanie: 30g
|
Nasza cena:
11.49zł
|
|
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
|
Nasza cena:
5.99zł
|
|
Popularna i znana przyprawa do wszystkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięsa, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa. Kraj pochodzenia: Polska
|
Nasza cena:
9.99zł
|
|
Łagodna, korzenna, lekko cierpka kurkuma była znana w Indiach od ponad 4000 lat i jest głównym składnikiem curry.
|
Nasza cena:
12.50zł
|
|
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu "na dziko", do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
|
Nasza cena:
10.05zł
|
|
Czosnek niedźwiedzi jest jednym z największych odkryć ostatnich lat, jeśli chodzi o rośliny zielarskie i przyprawowe, choć lokalnie był wykorzystywany od zawsze. Aromatyczne, pachnące czosnkiem liście zawierają dużo witaminy C, związki siarki, olejki eteryczne, mikroelementy oraz inne cenne...
|
Nasza cena:
7.59zł
|
|
Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości. Wzbogaca się nią smak zup, sałatek, napojów, deserów a nawet dań drobiowych przyprawianych curry. Suszone źdźbła trawy cytrynowej można...
|
Nasza cena:
7.04zł
|
|
Nać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający dodatek w witaminę C.Stosowana jest głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.
|
Nasza cena:
4.99zł
|
|
Kurkuma stanowi prawdziwe bogactwo cennych składników odżywczych. Warto urozmaicić swoją domową gablotkę z przyprawami o kurkumę, gdyż zawiera ona związki wpływające korzystnie na zdrowie.
|
Nasza cena:
7.99zł
|
|