|
M±ka gryczana M±ka gryczana (tatarczana) jest ciemn± m±k± uzyskiwan± przez zmielenie ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalony smak. Zastosowanie M±kę gryczan± używa się wła¶ciwie wszędzie tam, gdzie używa się m±kę pszenn±: ciasta, nale¶niki, makarony. Należy pamiętać, aby mieszać m±kę...
|
Nasza cena:
12.49zł
|
|
Ekologiczna m±ka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. M±ka z PSZENICY samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także nale¶ników i gofrów.
|
Nasza cena:
9.04zł
|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. M±ka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta nale¶nikowego, a także do dań m±cznych.
|
Nasza cena:
10.46zł
|
|
Ekologiczna m±ka ŻYTNIA typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrz±dzania zakwasu na żur.
|
Nasza cena:
9.34zł
|
|
Ekologiczna m±ka ORKISZowa typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. M±ka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, nale¶ników, placuszków i klusek.
|
Nasza cena:
13.36zł
|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, st±d doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i str±czkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.
|
Nasza cena:
10.10zł
|
|
Ekologiczna m±ka ŻYTNIA typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrz±dzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów...
|
Nasza cena:
9.28zł
|
|
Ekologiczna m±ka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest star± odmian± pszenicy. W starożytno¶ci ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna m±ka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana...
|
Nasza cena:
14.59zł
|
|
M±ka orkiszowa jasna M±ka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. M±ka ta posiada dużo lepsze warto¶ci odżywcze w porównaniu z m±k± z pszenicy zwyczajnej. Zastosowanie M±ka orkiszowa może być stosowana samodzielnie lub w poł±czeniu z innymi m±kami do wypieku...
|
Nasza cena:
12.19zł
|
|
M±ka orkiszowa razowa (ciemna) M±ka orkiszowa razowa otrzymywana jest z pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. M±ka ta bardzo dobrze miesza się z innymi m±kami powoduj±c lekko¶ć wypieków. Zastosowanie M±ka orkiszowa idealnie nadaje...
|
Nasza cena:
12.09zł
|
|
Ekologiczna m±ka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w poł±czeniu z m±k± ryżow±, także do nale¶ników i placków w poł±czeniu z m±k± gryczan±. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.
|
Nasza cena:
12.06zł
|
|
Ekologiczna m±ka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
|
Nasza cena:
5.86zł
|
|
M±ka kukurydziana bezglutenowa. Nadaje się do przygotowania róznych kluseczek i wkładek do zup, można j± dodawać do ciasta na pieczywo i kołacze.
|
Nasza cena:
6.70zł
|
|
M±ka z kaszy jaglanej 1kg Targroch Powstaje z łuskanego i mielonego ziarna prosa - to naturalnie bezglutenowe zboże, o cennych dla organizmu wła¶ciwo¶ciach odkwaszaj±cych i antyoksydacyjnych. Charakteryzuje się delikatnie orzechowym i słodko-gorzkim posmakiem. Jest doskonała do słodkich i...
|
Nasza cena:
10.09zł
|
|
MˇKA KOKOSOWA Kokosy to wyj±tkowe orzechy – nie tylko ze względu na pokaĽny rozmiar, ale także dlatego, że z wielu różnych czę¶ci palmy kokosowej nic się nie marnuje. W ten sposób w¶ród produktów kokosowych wyróżniamy mleko, wodę, olej, wiórki, a także cukier i m±kę. Czym różni się ona od m±k...
|
Nasza cena:
13.19zł
|
|
M±ka migdałowa Z jednej strony powinna być produktem dobrze znanym, z drugiej jednak budzi spore zainteresowanie i jest pewnego rodzaju odkryciem. To bardzo zdrowy, ale i kaloryczny produkt – podobnie jak migdały, z których powstaje. Czym wyróżnia się m±ka migdałowa, jakie ma zastosowanie, i czy...
|
Nasza cena:
35.09zł
|
|
M±ka ryżowa M±ka ryżowa powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodł±cznym składnikiem kuchni japońskiej, a także istotn± czę¶ci± diety bezglutenowej. W Kraju Kwitn±cej Wi¶ni wykorzystywana jest do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, a w kuchni polskiej sprawdzi się jako...
|
Nasza cena:
12.39zł
|
|
M±ka owsiana Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
|
Nasza cena:
12.79zł
|
|
Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba.
|
Nasza cena:
8.32zł
|
|
Zakwas chlebowy żytni w płynie. Idealny do wypieku pieczywa.
|
Nasza cena:
14.34zł
|
|
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti czy cannelloni, nadaj±c im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do...
|
Nasza cena:
13.23zł
|
|
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadaj±c im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do...
|
Nasza cena:
8.13zł
|
|
Ekologiczna m±ka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. Polecamy do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak. Doskonała również do wyrobu makaronów, a także jako dodatek do zup, ciast i pieczonych warzyw.
|
Nasza cena:
8.80zł
|
|
Ekologiczna m±ka ORKISZowa typ 2000 jest m±k± pełnoziarnist±, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. M±ka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, nale¶ników, placuszków i klusek.
|
Nasza cena:
7.89zł
|
|
Ekologiczna m±ka PSZENNA "chlebowa" otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów m±cznych.
|
Nasza cena:
10.56zł
|
|
M±ka orkiszowa gładka ¶wietnie nadaje się do nale¶ników, na zacierki, do zagęszczania sosów, na pierogi itp. Orkisz zawiera duże ilo¶ci: białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, witamin, biopierwiastków.
|
Nasza cena:
8.32zł
|
|
M±ka orkiszowa razowa może być stosowana samodzielnie lub w poł±czeniu z innymi m±kami do wypieku chleba, ciast, ciastek, nale¶ników, placuszków i klusek.
|
Nasza cena:
46.13zł
|
|
M±ka jasna składa się ze 100 % ziaren PSZENICY dawnych odmian uprawianych w certyfikowanych, polskich gospodarstwach ekologicznych. Mielona pradawnym sposobem w młynie wodnym. Zawiera wszystkie czę¶ci ziarna - Ľródło błonnika i składników mineralnych oraz rozdrobnione pszenne zarodki.
|
Nasza cena:
12.61zł
|
|