Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Mieszanka dopieczenia ciasta tarte flambee. Opakowanie zawiera 2 torebki mieszanki do wypieku ciasta.
Mąka owsiana* (bezglutenowa) 35 %, mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, mąka jaglana pełnoziarnista*, łupiny nasion babki jajowatej*, sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
W 100 g:
Nagrzać piekarnik do temperatury 250 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół. Zawartość opakowania wymieszać mikserem ręcznym (lub ręcznie) z 140 ml letniej wody, 1 łyżką octu jabłkowego, 2 łyżkami oleju (np. słonecznikowego), aż do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Położyć papier do pieczenia na blacie i posypać niewielką ilością mąki lub skrobi. Ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na grubość (1-2 mm), aż osiągnie wymiary blachy. Jeśli to konieczne podsyp ciasto niewielką ilością mąki lub skrobi w trakcie rozwałkowywania. Gotowe ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto położyć dodatki według własnego uznania i piec w dolnej części, nagrzanego piekarnika przez 10-15 minut, w zależności od grubości nadzienia.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, nasiona SEZAMu.
Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |