Magiczne Bestsellery

  |  

Promocje

  |  

Horoskop

  |  

Salon Wróżb i Magii

  |  

Magiczny Blog

  |  

Kontakt / O nas

  |  

Koszty dostawy

Zamknij [X]
Galeria
eBook Szkodliwe substancje w żywności mobi epub
Szkodliwe substancje w żywności
Galeria okno

eBook Szkodliwe substancje w żywności mobi epub

Autor: Agata Witczak
Ocena: 0.0 (Brak ocen)
Ilość stron: 304
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rodzaj pliku: MOBI / EPUB
Opis ebooka Szkodliwe substancje w żywności

84.15

Plik do pobrania
Dodaj do schowka najniższa cena z 30 dni: 86,13 zł

Za ten produkt można zapłacić wyłącznie za pomocą płatności elektronicznych.

Zapłać później

Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się. W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści. Książka jest przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej jako autorytatywne, aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności. Jej ważnym celem jest pokazanie czytelnikowi tych zagrożeń i sposobów ich minimalizowania. Z recenzji: „Autorzy zamieścili oraz przedyskutowali dogłębnie wiele wartościowych i żywotnych zagadnień zaczerpniętych zarówno z literatury specjalistycznej jak i będących efektem ich własnych przemyśleń, a także bogatego doświadczenia naukowo-badawczego. Poprawnie przetworzone owe informacje przyczyniły się do uzyskania przejrzystej i logicznej formy opisu zaprezentowanych w tekście zależności, opatrzonych często trafnym komentarzem.” Prof. dr hab. Piotr Szefer
Szczegóły ebooka Szkodliwe substancje w żywności
  • Autor: Agata Witczak
  • Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN
  • Rodzaj pliku: epub,mobi
  • Licencja: znak wodny
  • Rok wydania: 2020
  • Ilość stron: 304
  • Stan: plik elektroniczny, do pobrania po opłaceniu
  • Model: @9788301213060_52
  • Język: polski
  • Podtytuł: Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne
  • ISBN: 9788301213060
  • ISBN wersji papierowej: 9788301212995
Recenzje ebooka Szkodliwe substancje w żywności - przeczytaj opinie klientów:

Podobne produkty
Wolni od toksyn. Jak rozpoznać i uniknąć trucizn ukrytych w żywności, powietrzu i środowisku, które codziennie niszczą Twoje zdrowie Wolni od toksyn. Jak rozpoznać i uniknąć trucizn ukrytych w żywności,

Cena: 41.99 zł
Jak żyć zdrowo w mieście pełnym smogu? Czy ryby i kasze rzeczywiście są zdrowe? Jak wybier...
eBook Uzależnienia i substancje psychoaktywne w praktyce lekarza POZ mobi epub Uzależnienia i substancje psychoaktywne w praktyce lekarza POZ

Cena: 79.90 zł
Pierwszą osobą, do której zgłasza się pacjent ze swoimi dolegliwościami, jest lekarz POZ. ...
eBook Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu pdf Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu

Cena: 147.90 zł
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze,...
Teoria i praktyka mechanicznej wentylacji płuc w dobie COVID-19. Ebook mobi epub Teoria i praktyka mechanicznej wentylacji płuc w dobie COVID-19. Ebook

Cena: 50.15 zł
W listopadzie 2019 r zaczęła się zmieniać się medyczna rzeczywistość współczesnego świata....
Leki w ZRM typu P. Ebook mobi epub Leki w ZRM typu P. Ebook

Cena: 41.65 zł
Książka została stworzona z myślą o pracownikach podstawowych zespołów ratownictwa medyczn...
eBook Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenia t.2 pdf Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenia t.2

Cena: 17.00 zł
Opierając się na definicji pojęcia bezpieczeństwo, możemy opisać bezpieczeństwo zdrowotne ...
eBook Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenia t.1. pdf Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenia t.1.

Cena: 15.30 zł
Szanowni Państwo, oddajmy do Państwa rąk pierwszy tom monografii Bezpieczeństwo Zdrowotne....
eBook Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków pdf Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków

Cena: 31.96 zł
Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i te...
eBook Nie jedz tego! Szkodliwe składniki „zdrowego” jedzenia pdf mobi epub Nie jedz tego! Szkodliwe składniki „zdrowego” jedzenia

Cena: 37.74 zł
Jogurty bio, płatki z witaminami, słodycze ze słodzikiem zamiast cukru. Te z pozoru wydawa...
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207
+48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl

Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl