Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Przede wszystkim co wyróżnia makaron z soczewicy to kolor. Makron jest lekko strawny oraz smaczny, więc warto go uwzględnić w diecie. Również dużym plusem jest fakt, że jest bezglutenowy oraz przyjazny weganom i wegetarianom oraz jest bogaty w składniki odżywcze.
Ekologiczna maka z żółtej soczewicy, woda źródlana.
W 100 g:
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6-8 min, al dente 4-5 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej makaron wodą.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Fabijański sp. z o.o., Lwówecka 6, 58-508 Siedlęcin
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |