Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Makaron bezglutenowy z ciecierzycy w kształcie rurek można śmiało użyć w różnego rodzaju kuchniach świata. Świetnie nadaje się do sałatek, ale również w innych wariantach, m.in do zup czy sałatek. Warto też dodać fakt, iż makaron jest bezglutenowy oraz przyjazny jest dla wegan i wegetarian, dlatego warto go stosować w zdrowej diecie.
Ekologiczna mąka z ciecierzycy, woda źródlana.
W 100 g:
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 14-16 min, al dente 9 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej wodą.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Fabijański sp. z o.o., Lwówecka 6, 58-508 Siedlęcin
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |