Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Makaron kukurydziany jest bogata w błonnik i witaminy B, E oraz A. Zawiera składniki mineralne, takie jak żelazo, potas, fosfor i magnez. Mąka kukurydziana z której otrzymuje się makaron zawiera więcej błonnika niż mąka pszenna, nie zakwasza tak bardzo organizmu a tym samym pomaga zachować równowagę kwasowo-zasadową. Makaron ten ma wyjątkowy smak i piękny, złocisty kolor. Polecany jest osobom, które stosują diety niskobiałkową oraz cierpiącym na choroby nerek lub wątroby. Makaron kukurydziany może być spożywany przez osoby wykluczające ze swojej diety gluten, ponieważ nie zawiera ON tego alergenu. Wysoka zawartość błonnik sprawia, że idealnie sprawdza się w dietach redukcyjnych.
Ekologiczna mąka kukurydziana, woda żródlana.
W 100 g:
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 15-16 min, al dente 11 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej wodą.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Fabijański sp. z o.o., Lwówecka 6, 58-508 Siedlęcin
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |