Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Mieszanka nasion do kiełkowania Fasolka mung, żyto, słonecznik, kozieradka
Nasiona fasolki mung*, żyto*, słonecznik*, kozieradka* w różnych proporcjach
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
W 100 g:
Torebkę z nasionami zanużyć w naczyniu z letnią przegotowaną wodą i pozostawic na 8-10 godzin. Następnie zlać wodę i pozostawić nasiona w naczyniu na 2-3 dni w temperaturze pokojowej, przepłukując obficie wodą 1-2 razy dziennie. Po 2-3 dniach kiełki sa gotowe do spożycia. Z jednego woreczka po 2 dniach można uzyskać około 40 g kiełków. Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem i bezpośrednim działaniem promienii słonecznych. Wykiełkowane nasiona przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu kilku dni.
Mikrokorzenie mogą wygladać jak plesń. Produkt nieodpowiedni dla małych dzieci. Może zawierać twarde nasiona. Uważać przy spożyciu.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |