Zamknij [X] |
Galeria
|
![]() |
![]() |
Pełnoziarnisty makaron z samopszy w formie świderków na wodzie źródlanej jest wyprodukowany z mąki ze starego gatunku zboża – samopszy. Jej wiek szacowany jest na ok. 9000 lat. Jest to odmiana dzika, uważa się ją za roślinę leczniczą. Samopsza jest zbożem o niezwykle bogatej zawartości składników odżywczych. Makaron wytworzony z tej odmiany pszenicy najlepiej sprawdza się do odżywczych sałatek.
Dlaczego woda źródlana, a nie kranówka? Wszystko, co znajduje się w wodzie, pozostaje po wysuszeniu w makaronie.
Zboża, z których wytwarzane są makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy się cieszyć subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.
Ekologiczna mąka z pszenicy samopszy pełnoziarnistej pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej, woda źródlana.
Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 7-9 min, al dente – 5-7 min. Nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania.
W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu. Smacznego!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Posiada oznaczenie Viva dla Wegetarian i Wegan.
Zawiera gluten.
Fabijański Sp. z o.o., ul. Lwówecka 6, 58-508 Siedlęcin
Sklep prowadzony przez Glosel sp. z.o.o. sp.k., ul. Kolejowa 12E, 15-701 Białystok
Copyright © 2004-2021 CzaryMary.pl Mapa galerii: 1 | 2 |