Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Amazake jaglane - japoński fermentowany słodki deser jaglany o wszechstronnym zastosowaniu. Może być stosowany również jako naturalny słodzik. Idealny dodatek do puddingów, budyni, smoothies, a także do smarowania naleśników, herbatników, wafli lub ciast.
Powstaje w procesie bezalkoholowej fermentacji gotowanego prosa przy pomocy szczepu koji (Aspergillus oryzae) przez ok. 6 - 10 h. Zaskakująco intensywna słodycz powstaje przez rozkład skrobi zboża przez liczne enzymy trawienne koji na łatwo przyswajalne i lekkostrawne naturalne cukry proste. To sprawia, że Amazake jest wyjątkowo słodkie i wyjątkowo lekkie zarazem.
woda, proso*, koji* (ryż*, Aspergillus oryzae), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
W 100 g
Pudding: zawartość słoika (370 g) rozpuścić w 350 ml wody, napoju sojowego lub soku owocowego. Intensywność słodkiego smaku można regulować - dla mniej słodkiego smaku dodaj wodę, dla słodszego smaku dodaj sok owocowy.
Dodaj 1-2 łyżki skrobi z kuzu do kilku łyżek zimnej wody. Krótko zamieszaj, aby rozpuścić skrobię z kuzu. Podgrzej mieszankę amazake ze skrobią z kuzu, aż budyń stanie się wystarczająco gęsty.
Napój: zawartość słoika (370 g) rozpuścić w 525 ml wody. Dodaj łyżeczkę startego imbiru.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
TERRASANA HEALTHFOOD LEIMUIDEN B.V., WAAIER 10, 2451 LEIMUIDEN
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |