Darmowa Dostawa od 249,00 zł
Koszty dostawy od 8,99 zł (punkty odbioru)
Odbiór osobisty za 0 zł:
Warszawa, Wrocław, Białystok, Poznań, Częstochowa, Łódź, Lublin, Szczecin, Piotrków Trybunalski, Zamość,
Suwałki, Ełk,
Grajewo, Chojnice, Świdnica,
Zielonka, Łomża.
Kaszka owsiana pełnoziarnista po 4. miesiącu. Może zawierać śladowe ilości pszenicy. Zawiera gluten. Produkt z pełnego przemiału. Bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry).
Składniki:
Mąka OWSIANA pełnoziarnista*, witamina B1 (zgodnie z prawem). * produkt rolnictwa ekologicznego
Wartości odżywcze:
W 100 g:
-
wartość energetyczna 1655 kJ/393 kcal,
-
tłuszcz 6,4 g,
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g,
-
węglowodany 67,5 g,
-
w tym cukry* 1,0 g,
-
w tym skrobia 61,8 g,
-
błonnik 7,7 g,
-
białko 12,3 g,
-
sól 0,010 g,
-
tiamina 1,374 mg,
-
sód 0,004 g.
Wartość odżywcza w porcji kaszki z dodatkiem mleka**:
-
wartość energetyczna 636 kJ/151 kcal,
-
tłuszcz 5,0 g,
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3 g,
-
węglowodany 19,6 g,
-
w tym cukry* 4,9 g,
-
w tym skrobia 13,6 g,
-
błonnik 1,7 g,
-
białko 6,0 g,
-
sól 0,115 g,
-
tiamina 0,339 mg,
-
sód 0,046 g.
* zawiera naturalnie występujące cukry
** jedna paczka kaszki wystarcza na 10 porcji lekkostrawnego posiłku.
Sposób przygotowania i przechowywania:
-
Kaszka z mlekiem: 100 ml wody i 100 ml mleka zagotować i ostudzić do temp ok. 50 °C. Płyn przelać na talerz i rozmieszać z 22 g kaszki (ok. 5-6 łyżek). Pozostawić do napęcznienia i ostudzić do temperatury spożywania (ok. 37°C) – gotowe.
-
Posiłek z mlekiem modyfikowanym: Przygotuj 170 ml mleka (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), ostudzić do temperatury 50°C, wsyp 4-5 łyżkek kaszki (ok. 17 g). Pozostawić do napęcznienia i ostudzić do temperatury spożywania (ok. 37°C) – gotowe.
Przygotowanie bez dodatku mleka:
-
Kaszka bezmleczna: 180 ml wody zagotować i ostudzić do temp ok. 50° C. Dodać 22 g kaszki (5-6 łyżek), wymieszać do uzyskania wymaganej konsystencji. Podawać w temperaturze ok. 37°C.
-
Bezmleczna kaszka zbożowa z owocami: 70 ml wody zagotować i pozostawić do ostudzenia do temperatury ok. 50° C, umieścić w talerzu. 15 g kaszki (3-4 łyżek) połączyć z 75 g owoców i 1 łyżeczką BIO oleju dla dzieci. Podawać w temperaturze ok. 37°C.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.