Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Składniki: laktoza (z mleka), sacharoza, liofilizowane szczepy bakterii Enterococcus faecium, Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis ssp. cremoris, Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. lactis var. diacetylactis.
masa netto: 1 fiolki = 0,5 g.
Jogurt 100-latków
Wyróżniającą, charakterystyczną cechą jogurtu uzyskanego z Zakwaski ENTERO JOGURT jest zawartość bakterii Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej długo żyjących stulatków w Abchazji. Szczep ten jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych - jogurtów maconi i serów suluguni.
Antagonista drożdżaków i patogennych bakterii
Zawarte w produkcie bakterie mają zdolność przeciwdziałania niekorzystnym bakteriom gnilnym oraz patogennym poprzez tworzenie niesprzyjającego środowiska dla drożdżaków Candida i gronkowców.
Ze względu na dobór kultur bakterii jogurt uzyskany z Zakwaski ENTERO JOGURT jest szczególnie polecany dla osób starszych, seniorów, osób dorosłych, zarówno zdrowych jak i po przebytych infekcjach. Uzyskany z Zakwaski jogurt może stanowić element zbilansowanej diety i warto na stałe włączyć go do naszego menu.
Jogurt uzyskany w domu zawiera maksymalnie świeżą mikroflorę kultur bakterii i jest wolny od wszelkich zbędnych dodatków takich jak mleko w proszku, zagęstniki, barwniki, cukier itp. Przygotowany według instrukcji zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
ENTERO JOGURT jest szczególnie polecany:
Dodając zakwaskę ENTERO JOGURTdo pieczonego mleka, można uzyskać riażenkę.
Gama-Tech, Al. Jerozolimskie 31 m 14, 00-508 Warszawa
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |