Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Składniki: Owoce morwy białej. Morwa biała jest jednym z gatunków drzew liściastych, które wpisują się w szeroką rodzinę morwowatych. Ojczystym miejscem tej rośliny są Chiny.
Zastosowanie:
Owoce morwy białej są jadalne i kształtem przypominają jeżyny. Wytwarza się z nich różnego typu dżemy, marmolady, syropy, soki i kompoty.
Stanowi dodatek do ciast, tart i innych deserów, a także do zdrowych muesli, tworząc pożywne śniadanie.
Jest także smaczną przekąską. Morwa można także wykorzystać do produkcji win, likierów oraz nalewek
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja o alergenach- W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |