Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Składniki: Jagody goji suszone to niewielkie, czerwone owoce, które rosną na krzewach porastających wzgórza i doliny Chin, Tybetu i Mongolii. Krzewy osiągają wysokość 1-3m., owoce do 2 cm.
Zastosowanie: W Polsce najpopularniejsze (i najczęściej spotykane w sprzedaży) są suszone owoce goji. Ich spożycie należy ograniczyć do maksimum 70 sztuk dziennie. Owoce goji mają delikatny smak, można je dodawać do wielu potraw. Pasują do ryżu, zup z warzywami oraz mięs (w szczególności kurczaka i wieprzowiny). Spożywane często jako przekąski (zwłaszcza suszone owoce), doskonałe jako dodatek do muesli, ciast i deserów. Z owoców przyrządza się również herbatę oraz słodki sok.
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowniu.
Informacja o alergenach –W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 %wykluczyc wystąpienia w produkcie tych surowców.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |