Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Mąka konopna
Proteiny ~40%
Bezglutenowa mąka konopna powstaje z drobno zmielonych odtłuszczonych ziaren konopi. Jest źródłem nieprzetworzonego, bardzo dobrze przyswajalnego białka o pełnym składzie aminokwasowym oraz błonnika.
Białko jest niezbędne w naszej diecie do uzyskania napięcia mięśniowego. Może stanowić uzupełnienie diety wysokobiałkowej o naturalne białko. Pełnowartościowe białko konopne zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, bardzo dobrze się wchłania, jest lekkostrawne i w przeciwieństwie do białka zwierzęcego nie zatrzymuje toksyn w organizmie. Białko konopne jest znacznie lepiej przyswajalne przez ludzki organizm niż np. białko sojowe.
Błonnik, którego w mące jest blisko 20% przyczynia się do prawidłowej przemiany materii i pracy jelit.
Mąka zawiera też mangan, magnez i żelazo. Jej charakterystyczny orzechowo-słonecznikowy zapach i smak urozmaica posiłki. Ze względu na dużą zawartość najwyższej jakości białka, mąka konopna jest idealnym dodatkiem w dietach wegetariańskiej i wegańskiej, cenna również dla osób trenujących i uprawiających sport.
Stosowanie: Mąkę konopną można stosować jako dodatek (15-30%) do wypieku pieczywa i ciast, do naleśników, sosów, placków. Można dodawać również do musli czy jogurtu. Po wymieszaniu z mlekiem i kakao można spożywać w formie białkowego koktajlu.
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |