Zamknij [X] |
Galeria
|
|
SKŁADNIKI
gluten pszenny*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1718 kJ / 406
kcal
Tłuszcz: 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0
g
Węglowodany: 4,7 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 0 g
Białko: 82 g
Sól: 0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do
naczynia wlac ok. 150 ml wody i wymieszac ja z
posiekana cebula, zgniecionym
zabkiem czosnku i 4 łyzkami sosu
sojowego. Dodac mieszanke glutenu pszennego
i szybko recznie
ugniatac. Pozostawic ciasto na 15 minut. Pokroic w plastry
i
gotowac przez 25 minut w bulionie warzywnym. Po tym czasie
ciasto wyjac
z wywaru i odczekac az opadnie.
Pokrojone na plastry mozna podawac na chlebie
lub usmazyc
na oleju.
Z mieszanki uzyskamy około 8
burgerów.
Produkt odpowiedni dla osób na diecie niskoweglowodanowej
oraz
wegan.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywac w suchym miejscu, chronic przed
ciepłem
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |