Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Kakao jest uzyskiwane z owoców kakaowca pochodzącego z lasów Ameryki Południowej. Większość składników odżywczych zawartych w nim jest wrażliwych na działanie wysokiej temperatury. Z tego względu surowe kakao, które nie jest poddane działaniu obróbki termicznej, zachowuje swoje prozdrowotne wartości: zawiera więcej antyoksydantów niż czerwone wino czy zielona herbata, a także jest dobrym źródłem: magnezu, żelaza, cynku, manganu, potasu, witamin z grupy B oraz błonnika. Kakao zawiera także związek fenyletyloaminę (PEA).
100% ekologiczne sproszkowane surowe ziarna kakaowca
Kakao świetnie nadaje się jako dodatek do musów lub koktajli owocowych, wypieków oraz deserów. Nie powinno się poddawać go obróbce termicznej, gdyż działa to niekorzystnie na zawarte w nim związki prozdrowotne.
HPBA Group Sp. z o.o., ul. Zaciszańska 9, 03-284 Warszawa
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |