Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Masło klarowane Ghee powstaje poprzez podgrzewanie warstwy substancji stałych (zanieczyszczeń) i ciekłych (najczystsze masło), przez co oddzielają się od siebie. Wysoka temperatura podgrzewania pozwala na zajście reakcji Maillarda, odpowiedzialnej za karmelowy kolor masła oraz jego posmak. Dzięki wysokiej temperaturze dymienia (aż 250 stopni) masło się nie przypala, dlatego można używać go do smażenia, pieczenia, duszenia oraz jako dodatek do potraw, zup, kanapek i sosów. Bogaty smak Ghee dodaje głębi potrawom różnych kuchni świata. Może być ono spożywane przez osoby w każdym wieku.
HPBA Group Sp. z o.o., ul. Zaciszańska 9, 03-284 Warszawa
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |