Magiczne Bestsellery

  |  

Promocje

  |  

Horoskop

  |  

Salon Wróżb i Magii

  |  

Magiczny Blog

  |  

Kontakt / O nas

  |  

Koszty dostawy

Zamknij [X]
Galeria
Żywność fermentowana i probiotyczna
Żywność fermentowana i probiotyczna
Galeria okno

Żywność fermentowana i probiotyczna

Autor: Michael Dietz
Ocena: 0.0 (Brak ocen)
Typ produktu Ilość stron: 124
Oprawa: broszurowa
Dostępność:
24 godziny + czas dostawy
Opis książki Żywność fermentowana i probiotyczna

29.16

Ilość
Dodaj do schowka najniższa cena z 30 dni: 29,16 zł
Jeszcze sto lat temu prawie każdy miał w swojej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich różne produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw obecnie wraca do łask.
Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Współczesne zwyczaje żywieniowe są odpowiedzialne za wszelkie problemy trawienne. Idealnym rozwiązaniem jest spożywanie żywności fermentowanej i probiotycznej, która zawiera żywe bakterie kwasu mlekowego i przez długie miesiące zachowuje witaminy i enzymy. Potrawy są lekkostrawne oraz wspierają florę bakteryjną jelit, a tym samym układ odpornościowy.
Teraz i Ty odkryjesz ponad 30 przepisów na trwałe potrawy zaczerpnięte z różnych regionów świata. Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Te i wiele innych produktów poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew.
Żywność fermentowana i probiotyczna w dużym stopniu poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Dzięki niej oczyścisz organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku oraz innych składników, które spożywałeś wraz ze sztucznie przetworzonym pokarmem. Trwale, smacznie, zdrowo.
Szczegóły książki Żywność fermentowana i probiotyczna
  • Autor: Michael Dietz
  • Wydawnictwo Vital
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2017
  • Ilość stron: 124
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788365404572
  • Język: polski
  • Podtytuł: Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo
  • Tłumacz: Rzepka Małgorzata
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788365404572
  • EAN: 9788365404572
  • Wymiary: 14.5x20.5x0.5 cm
Recenzje książki Żywność fermentowana i probiotyczna - przeczytaj opinie klientów:

Podobne produkty
Żywność probiotyczna. Neutralizacja chemii i... Żywność probiotyczna. Neutralizacja chemii i...

Cena: 33.41 zł
Badania naukowe wykazały, że współczesne społeczeństwo jest coraz bardziej podatne na chor...
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207
+48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl

Copyright © 2004-2023 CzaryMary.pl