Magiczne Bestsellery

  |  

Promocje

  |  

Horoskop

  |  

Salon Wróżb i Magii

  |  

Magiczny Blog

  |  

Kontakt / O nas

  |  

Koszty dostawy

Zamknij [X]
Galeria
Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywnośc
Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywnośc
Galeria okno

Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywnośc

Autor: Lisa Casali
Ocena: 0.0 (Brak ocen)
Typ produktu Ilość stron: 200
Oprawa: twarda
Dostępność:
P R O D U K T   N I E D O S T Ę P N Y
Opis książki Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywnośc

38.25

najniższa cena z 30 dni: 38,25 zł
PRODUKT NIEDOSTĘPNY Zapytaj o dostępność

Rewolucyjny przewodnik dotyczący wytwarzania żywności. Uczy, jak odżywiać się zdrowo, bo w sposób w pełni świadomy, i jak jednocześnie zaoszczędzić pieniądze oraz ograniczyć produkcję śmieci. Autorka dzieli się z nami całym swoim doświadczeniem, pokazując, że można samemu wyprodukować każdy rodzaj żywności i że nie jest to wcale trudne. Dzięki jej wskazówkom bez problemu przygotujemy i podstawowe produkty, takie jak mąki, makarony, słodycze, sery, napoje, przetwory, lody, i te nietypowe, jak tofu, miso, tempeh czy seitan.

Korzystając z przepisów z niniejszej książki, z radością będziemy robić domowe pierożki, naturalne jogurty i pachnące pieczywo, zamiast kupować mrożonki, zupki w proszku czy batoniki. Odkryjemy też sposoby długiego przechowywania żywności bez stosowania jakichkolwiek dodatków. Dopełnieniem książki jest rozdział poświęcony zorganizowaniu ogródka warzywnego na balkonie, byśmy mogli w sposób ekologicznie zrównoważony samodzielnie hodować wszystko, co potrzebne do zdrowego odżywiania się.

Lisa Casali prowadzi blog ecocucina.org poświęcony żywności ekologicznej, jest autorką książek kulinarnych. Od wielu lat idealnie łączy świadomość ekologiczną z pasją do gotowania i znajomością zasad zdrowego odżywiania. Prowadzi programy telewizyjne dotyczące samodzielnego wytwarzania żywności oraz alternatywnego stylu życia (Rai 1, Rai 3). Jest konsultantką WWF do spraw kampanii na rzecz zrównoważonego odżywiania. Współpracuje z czasopismami i serwisami internetowymi. Niniejsza książka nawiązuje do reprezentowanej przez nią filozofii ograniczenia szkodliwego wpływu człowieka na środowisko poprzez wzrastającą samowystarczalność w kuchni oraz odżywianie się w sposób coraz bardziej świadomy i zdrowy.

Odbiorcy:
- wszyscy, którzy szukają naprawdę zdrowej żywności i chcą wcielać w życie idee ruchów ekologicznych
- osoby, którym choć raz przemknęło przez myśl, że może warto wrócić do źródeł i zacząć przygotowywać posiłki zupełnie samodzielnie, uwalniając się od gotowych produktów wytwarzanych przemysłowo.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- pozycja obowiązkowa dla wszystkich, którzy chcą odżywiać się w pełni świadomie i absolutnie zdrowo
– dzięki wskazówkom, których udziela niezwykle kompetentna autorka, przekonają się, że w nowoczesnej kuchni można przygotowywać potrawy zupełnie od podstaw i wcale nie jest to trudne

Szczegóły książki Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywnośc
  • Autor: Lisa Casali
  • Wydawnictwo Jedność
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2017
  • Ilość stron: 200
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788379710423
  • Język: polski
  • Podtytuł: czyli wytwarzanie żywności w domu
  • Oryginalny tytuł: Autoproduzione in cucina
  • Tłumacz: Tkaczyk-Borówka Edyta
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788379710423
  • EAN: 9788379710423
  • Wymiary: 19.5x24.5x2 cm
Recenzje książki Kuchnia bez konserwantów czyli wytwarzanie żywnośc - przeczytaj opinie klientów:

Podobne produkty
MIŁOŚĆ, BÓG I KUCHNIA FRANCUSKA MIŁOŚĆ, BÓG I KUCHNIA FRANCUSKA

Cena: 20.93 zł
Czy można odkryć receptę na życie przez… kuchnię francuską? Czy prostota i miłość wy...
Witaminy i minerały w naturalnej żywności Witaminy i minerały w naturalnej żywności

Cena: 50.58 zł
Wystarczy tylko odrobina czasu i nieco wiedzy, byś nauczył się komponować proste i skutecz...
eBook Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenia t.1. pdf Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenia t.1.

Cena: 15.30 zł
Szanowni Państwo, oddajmy do Państwa rąk pierwszy tom monografii Bezpieczeństwo Zdrowotne....
eBook Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenia t.2 pdf Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu – szanse i zagrożenia t.2

Cena: 17.00 zł
Opierając się na definicji pojęcia bezpieczeństwo, możemy opisać bezpieczeństwo zdrowotne ...
eBook Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków pdf Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków

Cena: 31.96 zł
Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i te...
Tajniki suszenia żywności Tajniki suszenia żywności

Cena: 38.32 zł
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz ...
Nerki i pęcherz. Oczyszczanie, filtracja, wytwarzanie hormonów i witaminy D. Medycyna holistyczna. Tom 5 Nerki i pęcherz. Oczyszczanie, filtracja, wytwarzanie hormonów i

Cena: 33.92 zł
Autorka, najpopularniejsza terapeutka holistyczna, łączy Tradycyjną Medycynę Chińską oraz ...
eBook Nerki i pęcherz. Oczyszczanie, filtracja, wytwarzanie hormonów i witaminy D. Medycyna holistyczna. Tom 5 pdf mobi epub Nerki i pęcherz. Oczyszczanie, filtracja, wytwarzanie hormonów i

Cena: 29.16 zł
Autorka, najpopularniejsza terapeutka holistyczna, łączy Tradycyjną Medycynę Chińską oraz ...
Kuchnia włoska. Kuchnia domowa. Poradnik Kuchnia włoska. Kuchnia domowa. Poradnik

Cena: 3.96 zł
Kuchnia włoska to nie tylko pizza i spaghetti, włoskie dania odznaczają się dużą rozmaitoś...
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207
+48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl

Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl