Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Spirulina (Spirulina platensis) jest glonem o niebiesko-zielonej barwie. Zielony kolor zawdzięcza chlorofilowi, a niebieski – fikocyjaninie. Jest bogatym źródłem łatwo wchłanialnego białka. Spirulina to bogate źródło beta-karotenu, witaminy E, K oraz witamin z grupy B. Jest także dobrym źródłem żelaza, miedzi, potasu, wapnia oraz jodu. Spirulina jest polecana przede wszystkim osobom aktywnym fizycznie, wegetarianom oraz osobom powyżej 60. roku życia.
ekologiczne sproszkowane algi spiruliny
Spirulinę można dodawać np. do koktajli, sałatek lub napojów. Nie powinno się poddawać jej obróbce termicznej, gdyż działa to niekorzystnie na zawarte w niej związki prozdrowotne. Dzienną dawkę najlepiej podzielić na 3 porcje i przyjmować je rano, w południe i wieczorem. Zaleca się, aby suplementację rozpoczynać stopniowo, rozpoczynając z dawki około 1-2 g i stopniowo ją zwiększać do 5-10 g.
HPBA Group Sp. z o.o., ul. Zaciszańska 9, 03-284 Warszawa
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |