Zamknij [X] |
Galeria
|
|
Zioła prowansalskie - to połączenie dziewięciu aromatycznych przypraw, które sprawiają, że mieszanka ziół ma niesamowity zapach i smak.
Zioła prowansalskie pasują do większości dań pochodzących z rejonu Morza Śródziemnego, doskonale doprawią dania gotowane – zupy, pureé, smażone – drób, ryby oraz grillowane – szaszłyki czy grzanki. Mieszanka o ziołowym smaku ma wiele właściwości zdrowotnych, między innymi wzmaga trawienie oraz pobudza apetyt.
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, lekki solimy i obtaczamy w bazylii. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, od czasu do czasu przewracając, do momentu aż mięso się zarumieni. Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i przekładamy do dużej miski. Do miski z makaronem dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz usmażonego kurczaka. W kubku przygotowujemy sos: mieszamy 6 łyżek oleju z suszonych pomidorów i zioła prowansalskie, dla smaku można dodać również łyżkę octu balsamicznego. Dodajemy sos do sałatki i dobrze mieszamy.
Ciekawostki:
Sklep prowadzony przez: Glosel spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6, 15-111 Białystok, NIP: 542-315-11-57, REGON: 200317860, KRS 0000569207 +48 85 674 36 19, sklep@czarymary.pl Copyright © 2004-2024 CzaryMary.pl |